PayPals nya Crypto-tjänst återupplivar „Not Your Keys, Not Your Bitcoin“ Chants

PayPals kryptovaluta-tjänst har flera begränsningar vid lanseringen.

Viktiga takeaways

  • PayPal har meddelat att de kommer att låta användare köpa och sälja kryptovaluta via sitt onlinekonto.
  • Vid lanseringen kommer användarna inte att kunna skicka, spendera eller ta ut sina kryptovalutainnehav.
  • Detta väcker frågor om hur mycket centraliserad kontroll PayPal kommer att ha över användarens medel.

PayPal kommer nu att låta användare köpa och sälja kryptovalutor, vilket markerar en av årets största berättelser om antagande av krypto. Företagets policy har dock väckt frågor om centralisering.

PayPals centralisering är ett bekymmer

PayPal: s kryptofunktioner gör det möjligt för användare att köpa Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash och Litecoin direkt från sitt PayPal-konto.

Liksom de flesta kryptovalutabörser kommer företaget inte att ge användarna direkt vårdnad om sina medel eller tillgång till sina privata nycklar. Detta förväntas med tanke på att Paxos, en populär central centralbörs PayPal-tjänst.

Andra börser, som Coinbase och Binance, hanterar medel på samma sätt.

PayPals begränsningar sträcker sig dock långt utöver de som ses på de flesta börser. Företagets FAQ-sidor indikerar att användare inte kommer att kunna skicka kryptovaluta via PayPal eller använda kryptovaluta för att betala för inköp. Dessutom kommer investerare inte att kunna ta ut sin kryptovaluta i sin egen plånbok, och de kommer inte heller kunna sätta in kryptovaluta på sina konton.

Detta innebär att PayPals kryptovalutatjänst endast kommer att vara användbar för spekulativa investerare vid lanseringen – det vill säga investerare som vill köpa kryptovaluta och sedan sälja den vid ett senare tillfälle.

FAQ-sidan innebär att företaget kan introducera några av sina frånvarande funktioner i framtiden, men det är långt ifrån definitivt.

Kommentarer till Cryptocurrency Leaders

Branschledare har kritiserat PayPals planer. Brad Garlinghouse från Ripple har beskrivit beslutet som „två steg framåt och ett steg tillbaka“ och klagar över att företaget har „förkastat“ de grundläggande principerna och fördelarna med kryptovaluta.

Ledger, hårdvaruplånboksföretaget, har till och med uttalat sig mot PayPal. Det kallar företagets planer att upprätthålla kontrollen över användarnas medel en „mycket allvarlig informationsklyfta som äventyrar deras erfarenhet och undergräver nyckelprinciperna för kryptovaluta.“

I allmänhet har förespråkare för decentralisering använt frasen „inte dina nycklar, inte dina mynt“ för att beskriva PayPals hållning och varna potentiella köpare om den kraft som PayPal använder över användarnas medel.

Även om många har kritiserat betalningsföretaget hävdar vissa att företagets begränsningar är värda, med tanke på att det är ett känt namn med över 350 miljoner användare. Detta ger företaget möjlighet att marknadsföra Bitcoin för dem som aldrig har använt det tidigare – även om det inte erbjuder en fullständig kryptovalutaupplevelse.