MicroStrategy Giant Acquireert $250.000.000 Worth of Bitcoin als Safe Haven Asset

Zoals gerapporteerd door Businesswire heeft de grote beursgenoteerde onderneming MicroStrategy 21.454 BTC overgenomen en gekozen als primaire reserve.

Krijgen $250 mln aan Bitcoin als onderdeel van de kapitaaltoewijzingsstrategie

MicroStrategy is het grootste beursgenoteerde bedrijf in de business intelligence-sfeer. Het heeft aangekondigd dat het vandaag 21.454 BTC heeft overgenomen en een totale prijs van $250 mln betaalt, inclusief alle kosten.

Het bedrijf koos Bitcoin als zijn belangrijkste kasreserve nadat het de financiële resultaten van Q2, 2020, eind juli had gedeeld.

Door dit grote bedrag in Bitcoin te investeren, heeft MicroStrategy BTC publiekelijk erkend als een goede investeringstool die misschien wel beter is dan contant geld. Bovendien koos het bedrijf BTC als de belangrijkste holding in zijn treasuryreservestrategie, volgens CEO Michael J. Saylor.

De CEO voegde eraan toe dat het uitgeven van zo’n grote hoeveelheid geld aan Bitcoin Evolution nu deel uitmaakt van de nieuwe strategie van het bedrijf om kapitaal toe te wijzen om de aandeelhouders te voorzien van een langetermijnwaarde-actief.

Ook moest het bedrijf tot $250 mln investeren in een of meer alternatieve activa in overeenstemming met de eerder aangenomen strategie.

Saylor zei ook dat het bedrijf aan dit besluit gedeeltelijk door huidige stimuleringsmaatregelen werd gedreven die door de overheid van de V.S. worden afgedwongen, evenals de heersende politieke en economische onzekerheid en de hyperinflatie die waarschijnlijk de huidige crisis zal volgen.

„Bitcoin is een superieure activaklasse voor diegenen die op zoek zijn naar een lange termijn waardeopslag.“

De chief executive van het bedrijf zei dat zijn analisten voorafgaand aan deze grote investering grondig onderzoek hebben gedaan naar Bitcoin. Zij concludeerden dat BTC in staat was om als een goede inflatieafdekking te dienen. Ze geloven dat het de mogelijkheid heeft om het rendement op de investering hoger te maken dan andere activa kunnen bieden.

De kwaliteiten die MicroStrategy aantrok, waren onder andere de wereldwijde acceptatie van BTC, het grote technische nut en de merkherkenning.

De CEO van het bedrijf gelooft dat Bitcoin digitaal goud is, omdat het moeilijker en sterker is dan fiatvaluta’s en veel sneller kan worden bedraad. Volgens Saylor is Bitcoin een slimmer soort geld dan wat er ook maar eerder is gekomen.