Kriisi muutoksen katalysaattorina: Kaakkois-Aasia digitalisoi taloutta

Kaakkois-Aasian suhteet avoimeen rahoitukseen ja uusiin teknologioihin ovat nousseet näkyvämmiksi COVID-19-pandemian aikana.

Kun COVID-19-pandemia levisi ympäri maailmaa, historia näytti toistuvan tuttuina kansanterveysstrategioina, jotka toteutettiin asteittain alueelta toiselle. Sosiaalisen etääntymisen suosituksista sulkemiseen saakka, tällaiset toimenpiteet ovat häirinneet jopa kaikkein suotuisimpia päivittäisiä toimintoja, jotka ovat saaneet aikaan pieniä, mutta merkityksellisiä muutoksia työskentelyssä, elämisessä, maksamisessa ja leikkimisessä.

QR-koodimaksuista liikkuviin lompakkoihin, käteisettömien maksutapojen houkuttelevuus on yhä institutionalisoitu jopa Kaakkois-Aasian markkinoilla, joilla käteinen on historiallisesti vallannut kuninkaaksi. Muutto on lupaava, kun otetaan huomioon, että yli 70 prosentilla aikuisista puuttuu pääsy peruselementteihin alueella. Jonka tavoitteena on saavuttaa suurempi taloudellinen osallisuuden , näiden infrastruktuurien on mahdollista saada aikaan pitkäaikainen muutoksia. Yhdistettynä nousevaan tekniikkaan, kuten blockchain-tekniikkaan, uudenlainen vanha taloudellinen infrastruktuuri voidaan muuttaa palvelemaan paremmin niitä, jotka tarvitsevat.

Jos viimeiset kuukaudet ovat viitteitä, innovatiivisten finanssitekniikoiden halukas hyväksyntä on olennainen osa Kaakkois-Aasian seuraavan digitaalisen finanssivallankumouksen muotoilua. Joten, mihin menemme täältä?

Kriisistä käteisttömään maailmaan

Kriiseillä on valta toteuttaa suuria muutoksia. Tämä kertomus ei ole kaukana tuntemattomasta, ja se on vaikuttanut takaisin Kiinan digitaalisten maksujen ja verkkokaupan seismiselle kasvulle, joka tapahtui samanaikaisesti vuoden 2003 SARS-puhkeamisen kanssa. Tietenkin tänään Kiinassa asuu elinvoimainen sähköisten maksujen ekosysteemi, jota hallitsevat tekniikan jättiläiset, kuten Alipay ja WeChat Pay .

Kehittyneillä markkinoilla, kuten Bitcoin Trader joilla on kehittynyt digitaalisten maksuvaihtoehtojen verkosto, koronavirus toimi vain kiihdyttimenä lisääntyneelle käyttöönotolle. Osana hallituksen kansanterveysstrategiaa Singaporen rahaviranomainen rohkaisi käyttämään sähköisen maksun infrastruktuureja, kuten saarenlaajuista SG QR -koodijärjestelmää, mobiileihin e-lompakkoihin sosiaalisen etäisyyden ja kontaktittomien tapahtumien mahdollistamiseksi. Pelkästään vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä sähköisten maksutapahtumien määrä kaksinkertaistui kaupunkivaltiossa. Tämä käyttäytymismuutos maksutoiveissa on tapahtunut monen sukupolven tasolla yli 54-vuotiaiden pankkiasiakkaiden ilmaisemalla lisääntynyt luottamus verkkopankkipalveluihin koko pandemian ajan.

Samaan aikaan muut kehitysmaat ovat pitäneet koronavirusta kiireellisten muutosten kiireellisenä katalysaattorina. Et enää voi jäädä jälkeen kehittyneistä kollegoistaan, sillä täällä finanssitekniikan potentiaalinen vaikutus on ollut erityisen selvä. Mukaan Thaimaan keskuspankki, digitaalinen maksut maassa kasvoi 93% maaliskuussa verrattuna vuotta aiemmin – dramaattinen kasvu maalle, jossa 90% kaikista liiketoimista olivat vielä pääosin suoritettu käteisellä.

Samaan aikaan Indonesia – jota kutsutaan ”APAC: n arvokkaimmaksi käyttämättömäksi e-rahamarkkinaksi” – kamppailee edelleen huomattavan pankkien ulkopuolella olevan väestön määrän ollessa 66% vuodesta 2018 alkaen. Nykyään se on nyt kotimainen 37 paikalliselle sähköiselle maksumenetelmälle ja hallituksen standardoima. QRIS-QR-maksujärjestelmän odotetaan tasoittavan taloudellista eriarvoisuutta edelleen.

Huolimatta maailmanlaajuisen terveyskriisin aiheuttamasta taloudellisesta rasituksesta, kehittyvillä markkinoilla on paljon hyötyä elämällä motolla „mennä digitaaliseksi tai kuole“, jotta voitaisiin ajaa tekniikan avulla toteutettava malli suuremmasta taloudellisesta ja sosiaalisesta liikkuvuudesta.

Mene ylhäältä alas

Avoimen rahoituksen kulttuuri on aloitettava ylhäältä alas, jotta voidaan edistää yhteistyöhön perustuvaa ekosysteemiä, jossa fintech-yritykset voivat työskennellä perinteisten pankkien kanssa tarjotakseen parempia maksuinfrastruktuureja, saumattomia tuntea asiakkaasi -menettelyjä ja avointa toimintaa. Silti on varmasti mahdollisuuksia viedä se askeleen eteenpäin.

Institutionaalisella tasolla nousevien tekniikoiden, kuten blockchain, hyväksyminen voi edistää ja tehdä finanssiekosysteemistä entistä avoimempaa. Korkeatasoisten turvallisuusstandardien avulla salaustekniikan avulla blockchain-tekniikka voi antaa voiman entistä innovatiivisemmille rahoitusvälineille, jotka ovat suunnittelussa tulevaisuuden kannalta sopivia. Niillä kehittyvillä markkinoilla, joita vanhat pankit eivät rasita, halukkuus innovaatioihin on selvä.

Samaan aikaan Singaporen kaltaiset lainkäyttöalueet ovat ottaneet käyttöön innovaatioita edistävän lähestymistavan esitelläkseen blockchain-tekniikkaa paikalliseen finanssiekosysteemiin. Tämän vuoden heinäkuussa Singaporen rahaviranomainen julkaisi viidennen ja viimeisen raporttinsa projektista Ubin , jossa korostettiin blockchain-pohjaisen monivaluuttamaksujärjestelmän kaupallista kannattavuutta. Projekti Ubin osoittaa olemassa oleville synergioille muiden teollisuudenalojen kanssa, jotka hyötyisivät avoimen, muuttumattoman pääkirjan käytöstä maksujen helpottamiseksi, ja todistaa blockchain-tekniikan pitkän aikavälin kannattavuuden laajassa taloudellisen käytön tapauksessa. Singaporen asteellinen askel, joka usein asetetaan yhdelle alueen taloudellisten innovaatioiden johtajille, luo todennäköisesti ennakkotapauksen muulle Kaakkois-Aasialle tulevina vuosina.